EXCLUSIV  INTERVIU. Dobre Nicolae, cel mai tânăr candidat din Buzău, alături de Tăriceanu

Dobre Nicolae, cel mai tânăr candidat pentru funcția de consilier municipal din partea ALDE, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în care ne-a vorbit despre viziunea pentru Buzău și despre nevoia implicării tinerilor în politică.

DC News: De ce ai intrat in politica?

Dobre Nicolae: Pana acum un an eram total neinteresat de politica si ieseam la vot fara a ma interesa prea mult cine va fi ales. Intre timp am observant ca as dori, asemenea tuturor, sa ne fie mai bine, iar aceasta schimbare pur si simplu nu mai aparea. Dupa un scurt timp am inceput sa cred ca este timpul schimbarii clasei politice si asemeni candidatilor nostri de la municipiul Buzau precum si candidatului nostru, Andrei Neder, vreau sa fac parte din schimbare, o schimbare care cred ca este posibila doar cu ajutorul oamenilor asemenea noua, oameni tineri, curajosi si dornici sa o realizeze. Nu ma consider un politician dupa numai sase luni de implicare in politica, ma consider un practicant in politica. Insa asa cum in meseria mea de Inginer Geodez a trebuit mai intai sa fiu practicant/stagiar si mai apoi mi-am obtinut autorizatia de exercitare a meseriei ca profesionist independent - tot asa si in politica inteleg sa incep ca practicant/stagiar si sa invat "tainele" politicii de la colegii mei mai experimentati, sa spun asa indrumatorii" mei in ale politicii.

DC News: De ce ai ales ALDE si nu alt partid?

Dobre Nicolae: Pentru mine, partidul Alianta Liberalilor si Democratilor a fost mai mult o atractie decat o alegere, am participat la unele sedinte la sfatul unui prieten unde am luat parte la discutii constructive si am intalnit oameni, iar printre acestia tineri care chiar cred ca un partid liberal, dar cu oameni sinceri harnici si motivati pot face ceva pentru cetatenii orasului si in urma unor actiuni in randul oamenilor alaturi de echipa ALDE si Andrei Neder, candidatul pentru Primăria Buzău, am inceput sa vad ca nu sunt singurul care vrea o schimbare . Asemenea mie, si ceilalti cetateni s-au saturat de actuala clasa politica. Alegerea de a intra in ALDE a fost o intamplare. Avand o meserie liberala era normal sa ma regasesc in zona politica liberala. M-a surprins ALDE Buzau pentru ca ne-a tratat pe noi tinerii ca egali si nu doar ca numar de adeziuni sau "baietii cu lipit afisele". Ca suntem intrebati si noi cei sub 30 de ani ce parere avem, ce solutii, cum vedem campania electorala, cum vedem viitorul tinerilor in Buzau.

[citeste si]

DC News: De ce il sustii pe Andrei Neder pentru Primăria Buzău?

Dobre Nicolae: In urma actiunilor desfasurate alaturi de colegii din ALDE Buzau si de Andrei Neder am fost placut surprins de atentia pe care organizatia o ofera fiecarui cetatean, indiferent de statutul social si in special de atentia acordata problemelor acestora. Andrei Neder este o persoana ambitioasa, hotarata si devotata cand isi propune sa realizeze ceva. In el m-am regasit pe mine si faptul acesta m-a determinat si mai mult sa particip alaturi de echipa ALDE Buzau la ceea ce ne-am propus, la realizarea schimbarii. In aceasta echipa au inceput sa vina din ce in ce mai multi tineri.

DC News: De ce ai ales sa te intorci in Buzau dupa terminarea facultatii?

Dobre Nicolae: Buzaul a fost orasul care mi-a oferit cele mai multe, mi-a oferit o casa, o familie si foarte multi prieteni. Cum am terminat liceul mi-am facut un plan clar "ma voi duce la facultate, iar dupa ce o voi termina vreau sa ma reintorc in orasul natal, fata de care sunt dator sa il rasplatesc pentru tot ce mi-a oferit". Inca din timpul facultatii am fost practicant la o firma de cadastru din Buzau, firma care mi-a asigurat dupa terminarea studiilor un serviciu stabil si sigur in cadrul unui colectiv de tineri de la care puteam si aveam ce invata. Mentionez pe aceasta cale ca desi patronii firmei sunt pensionari, tot personalul firmei este format din persoane tinere si foarte tinere, la inceput de cariera, motiv pentru care trebuia sa fac aceasta mentiune. Am continuat studiile masterale tot la Bucuresti, dar am putut sa incep si lucrul in orasul natal. Deci nu a fost o despartire brusca de Bucuresti, ci usor, una treptata. Recunosc ca Bucurestiul are frumusetile sale si orice tanar ar fi atras de o viata aici, dar Buzaul este un oras drag mie, unde nu trebuie sa pierd zilnic ore pe drum doar pentru a ajunge la serviciu si unde as putea avea o viata linistita si o familie fericita.

DC News: Cum vezi Buzaul peste 4 ani sub 'guvernarea' ALDE, daca Andrei Neder va ajunge primar?

Dobre Nicolae: In primul rand il vad un oras lipsit de problemele generale ale oamenilor, probleme care nici nu ar trebui sa existe deoarece este dreptul nostru sa beneficiem de respect din partea alesilor si nu sa ne rugam de ei pentru a ni le indeplini. Vad un oras normal , cu administratie normala, cu strazi si trotuare asfaltate, cu oameni care nu isi pun problema ca trebuie sa mearga in alta localitate pentru a gasi un loc de munca, un oras in care indiferent de ora la care te afli pe strazi nu ti pui problema sigurantei. Un oras de care orice buzoian sa vorbeasca cu mandrie .

DC News: Ce iti zic oamenii pe strada?

Dobre Nicolae: Am iesit mult in strada alaturi de colegii din ALDE Buzau si de Andrei Neder in incercarea de a cunoaste problemele cetatenilor. Problemele par unele comune, legate de drumuri, parcari, apa si nu inteleg cum de nu se iau masuri pentru rezolvarea lor deoarece sunt constient ca sunt remarcate de toata lumea, inclusiv de alesii nostri, probleme existente inca de la inceperea mandatului lor de acum patru ani. Curios este ca exista solutii la probleme, solutii ce ne sunt date de cetatenii cu care stam de vorba, oameni care lucreaza sau au lucrat in diverse domenii de activitate, problema lor este ca nimeni nu-i asculta! Cu prilejul acestor iesiri am avut ocazia de a vedea diferite tipuri de oameni, majoritatea suparati pe alesii lor. In ciuda acestui fapt am remarcat ca exista o simpatie mare fata de domnul Tariceanu, co-presedintele partidului ALDE. Iar aceasta simpatie, alaturi de increderea pe care le-o ofera Andrei Neder oamenilor se transforma usor in speranta ca se poate schimba ceva in bine pentru toti, speranta intr-un viitor mai bun, unul meritat de toti cetatenii Buzaului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel