INTERVIU Ciutacu - Coldea. Relația cu Băsescu și șefia SRI

Antena 3 a publicat singurul interviu acordat de Florian Coldea unui pot de televiziune, interviu care nu a mai putut fi găsit inițial nici pe site-ul SRI, nici în arhiva Antenelor. Interviul a fost acordat de generalul Coldea lui Victor Ciutacu. Acesta a vorbit despre relația cu Traian Băsescu, dar și despre numirea sa la șefia SRI.

„Nu l-am cunoscut pe Băsescu în decurusul activităţii mele ca ofiţer. Noi vedem lucrurile astea extrem de obiectiv. Fiecare actor instituţional are propriile strategii, încercăm să avem o aviziune pe nişte parametrii obiectivi: întărirea capacităţii serviciului pentru a răspunde noilor nevoi interne şi externe", a afirmat Florian Coldea.

Florian Codrea a mai vorbit și despre episodul răpirii jurnaliștilor români în Irak, moment în care a fost remarcat de Traian Băsescu.

„Bănuiesc. Din ce am înţeles propunerea a fost din partea conducerii serviciului, din care a fost aleasă o persoană. Eu am fost chemat de domnul director de atunci care mi-a spus că propunerea se opreşte asupra mea", a spus Coldea.

În ceea ce privește ascensiunea sa în fruntea SRI, coldea declara la momentul respectiv că ”„Este o chestiune interesantă animată de dorinţa de a contribui la valorile şi apărarea securităţii naţionale. Nu am rude, antecendete. Am dat în 1992, la Academia Naţională de Informaţii, pe care am absolvit-o după 4 ani, am fost repartizat la SRI, alături de soţia mea 1996. Din 1996 şi până în 2005, când am fost numit în funcţie, am fost ofiţer operativ în cadrul SRI"

El a mai afirmat în interviul lui Victor Ciutacu că este cel mai tânăr general al serviciului.

Interviul a fost redifuzat în emisiunea Q&A moderată de Alexadra Stoicescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel