Internet și supraveghere video pentru toate școlile din România. Liviu Pop, anunț

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, promite că, peste doi ani de zile, toate unităţile şcolare din România vor fi conectate la Internet, ceea ce ar putea spori siguranţa elevilor, dacă ar exista şi camere pentru supraveghere video în interiorul şi în curtea şcolilor. 

"Ar fi ideal să avem supraveghere video cel puţin în perimetrul unităţilor şcolare, în curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesită efort financiar. Sunt autorităţi locale care au făcut lucrul acesta. În strategia pentru combaterea violenţei în şcoală avem prevăzut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educaţiei Naţionale cu dotarea cu Internet a tuturor unităţilor şcolare, noi astăzi avem doar 66 % din corpurile de clădire în care se desfăşoară activităţi educative conectate la Internet. Cred că va duce la un plus de siguranţă, prin proiectul pe care astăzi îl lucrăm la Ministerul Educaţiei Naţionale, în doi ani de zile vom avea acoperite cu Internet toate unităţile şcolare şi din punctul acesta de vedere şi siguranţa elevilor va fi mult mai mare dacă vom reuşi să facem supravegherea video în perimetrul unităţilor şcolare", a declarat Liviu Pop, vineri, într-o conferinţă de presă. 

Ministrul recunoaşte că sunt probleme în prezent cu asigurarea pazei în unele şcoli din ţară, după ce autorităţile locale au anunţat că nu au bani să-i plătească pe paznici. 

Ministrul Educaţiei Naţionale a făcut aceste declaraţii vineri, la sediul PSD Sibiu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel