Internet gratuit, propunerea unui deputat

Deputatul neafiliat Mihai Sturzu a iniţiat un proiect de lege care prevede obligativitatea instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale să asigure acces gratuit la internet în sediile lor, în aglomerările urbane şi în cele turistice. 

'Voi depune la Camera Deputaţilor o propunere legislativă în care să acordăm tuturor românilor şi turiştilor care sunt în România acces gratuit la internet. În toamna anului trecut, ONU a promovat un document prin care recunoştea dreptul la internet ca un drept fundamental al omului. Eu cred că în prelungirea dreptului constituţional la informare, în anul 2016 şi în anii care urmează în societatea românească accesul gratuit la internet este un drept al fiecărui cetăţean. Accesul gratuit se va realiza foarte uşor, în primul rând vorbim despre administraţii publice locale şi centrale care vor avea datoria ca în sediile lor să aibă reţele WI-FI cu acces gratuit şi, de asemenea, în spaţiile deschise publicului cu aglomerare urbană sau de interes turistic', a spus Sturzu, miercuri, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că proiectul de act normativ se referă şi la operatori economici - restaurante, hoteluri, terase, baruri.

'Mulţi dintre aceştia au astăzi reţele WI-FI gratuite. Prin această lege luăm exemplele de bună practică (...) Sper ca România să fie prima ţară din lume care să facă acest pas - de a acorda acces gratuit la informaţie tuturor cetăţenilor săi', a adăugat Sturzu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel