Intermittent fasting, beneficii uriașe nu doar pentru siluetă, dar și pentru sănătate. Dr. Radu Țincu: Poate preveni boli

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Medicul Radu Țincu a vorbit despre beneficiile uriașe ale intermittent fasting-ului și postului negru.

"Reglează rezistența la insulină"

"S-a dovedit că persoanele care ţin periodic anumite perioade de post, fie că vorbim de post negru, fie că vorbim de intermittent fasting, că îşi reglează rezistența la insulină. După o perioadă de post intermitent, avem o rezistenţă la insulină mai mică şi acest lucru protejează în a dezvolta diabetul zaharat.

De asemenea, pe perioade lungi de timp, acest post negru sau intermittent fasting duce la scăderea greutăţii corporale. Acest lucru ameliorează toate simptomele, fie că discutăm de sindromul metabolic, diabetul zaharat fiind pe primul loc, fie că discutăm de riscul de boli cardiovasculare.

Avem multe efecte pozitive, însă ceea ce trebuie să ştie oameni este că niciodată nu trebuie să împingem mai mult decât capacitatea noastră fiziologică acest post negru. Unii pot ţine 4-5, 7-10 ore fără alimentaţie, alţii pot ţine două zile, dar nu trebuie să facem un scop din a prelungi această perioadă mai mult decât organismul nostru poate suporta.

"Poate preveni anumite boli"

Toată activitatea cotidiană poate fi afectată. Avem o stare de energie deficitară, suntem mai moleşiţi, nu putem să avem o activitate mentală suficient de bună. Trebuie să ne limităm în a ţine post negru până în momentul în care avem semne şi simptome care ne produc un anumite disconfort. Cel mai frecvent, durerea de cap este determinată de scăderea glucozei din sânge. Este clar că, în acel moment, trebuie să facem ceva pentru că organismul funcţionează în parametru de avarie", a spus medicul Radu Țincu, la Antena 3 CNN.

"Are un caracter preventiv (n.r. postul negru sau intermittent fasting). Poate preveni anumite boli, iar în cazul celor care au deja diabet zaharat sau boli cardiovasculare poate să amelioreze simptomatologia sau să întârzie apariţia unor complicaţii", a mai spus medicul.

Vezi și:  "Intermittent fasting" sau "postul intermitent". Carmen Brumă: Nu este o cură de slăbire. Te poţi îngrăşa!

Conf. Dr. Nițescu: Intermittent fasting sau cină târzie, nu veți greși  cu acest fel de mâncare. Dacă analizez bine, chiar nu există restricții  medicale

- Image by user14908974 on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel