EXCLUSIV  Interdicție pusă maghiarilor de 1 Decembrie. Dan Dungaciu: Un fapt fără precedent! Ofensa este maximă - VIDEO

Problemele din politica externă cu implicații în politica internă a României au fost subiectele dezbătute de analistul Dan Dungaciu, într-un interviu exclusiv.

Analistul Dan Dungaciu a explicat de ce Ziua Națională a României este ignorată de maghiari, într-un interviu pentru DC News:

”Ar fi de urmărit interdicția pe care, cu ani în urmă, domnul Viktor Orban a pus-o maghiarilor de a participa la recepția de Ziua Națională a României, la ambasada noastră de la Budapesta. Mai este în vigoare. În pofida a tot ce s-a declarat pe la București, interdicția este în vigoare. Pentru că, de 1 decembrie, niciun oficial maghiar nu a participat la recepția oferită de Ambasada României în capitala Ungariei, pe 1 Decembrie 2019”, a precizat analistul.

E o interdicție care împlinește trei ani, pe care a anunțat-o ministrul Szijjarto. Este un fapt fără precedent! Nici când tensiunile din SUA și Iran erau la culme, nici atunci Iranul nu-și permitea să nu trimită un diplomat, sigur de rang mai mic, să participe la sărbătoarea națională a Statelor Unite. Pentru că sărbătorile naționale sunt expresia cea mai amplă, explicită chiar, a prezenței unui stat străin pe teritoriul tău național. Dacă nu faci asta, dacă nu participi, ofensa este maximă.

Sărbătorile naționale nu sunt în totalitate consensuale” a mai spus Dan Dungaciu, el venind cu mai multe explicații despre aceste evenimente, dar și despre altele cu implicații la nivel european și mondial, în interviul de mai jos:

VIDEO

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29