Interceptările ilegale, anchetate la Senat. PDL și UDMR boicotează

interceptari
interceptari

O comisie specială de anchetă pe interceptările telefonice ilegale este ceea ce Biroul Permanent al Senatului a decis să înființeze. Însă, PDL și UDMR boicotează această decizie. Cele două partide au decis să nu propună membri pentru comisia specială de anchetă. Motivul invocat este că o anchetă similară a fost demarată de Comisia comună de control a SRI, însă inițiatorii comisiei din Senat au arătat că aceasta excede competențele comisiei din SRI. 

Comisia propusă de 76 de senatori îşi va începe activitatea când comisia de supraveghere a activităţii SRI îşi va finaliza ancheta asupra cazului magistratului Corneliu Bârsan. Obiectivul anchetei comisiei speciale este de a afla în ce împrejurări s-a făcut de către procurorul DNA solicitarea pentru un asemenea mandat de siguranţă naţională şi în ce condiţii s-a obţinut aprobarea din partea unui judecător. Un alt obiectiv al comisiei este să stabilească dacă există diferenţe semnificative între înregistrările ca atare şi stenogramele realizate de DNA, scrie pesurse.ro.

Ceea ce vor să sublinieze cei 76 de senatori inițiatori ai acestei comisii este că obiectivele urmărite de ea depășesc competenţele comisiei de supraveghere a activităţii SRI şi nu pot fi îndeplinite de aceasta.  Plenul Senatului a decis constituirea comisiei de anchetă cu 15 voturi împotrivă, 103 pentru și 9 abțineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel