EXCLUSIV  Înțelegeri în politica din România. Norica Nicolai, paradox: Comisia Europeană NU a reacționat

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai, într-un interviu acordat DC News, a vorbit despre un moment în care Comisia Europeană „nu a reacționat”.

„Am văzut foarte clar înțelegerea (n.r. lui Victor Ponta) cu Traian Băsescu, parafată de Barroso. Am văzut după propunerea de numire a doamnei Kovesi pe acel deal (n.r. înțelegere) pe care l-a făcut Victor Ponta cu Traian Băsescu, dincolo de orice respect față de niște norme la care se angajaseră chiar la Bruxelles. Doamna Reding (n.r. Viviane Reding) le-a trimis o formulă de selecție. Au ignorat total Comisia Europeană. Au făcut acest deal. Paradoxul pentru mine a fost că, în această împrejurare, Comisia Europeană nu a reacționat. În altele a reacționat foarte clar, dar în această situația Comisia Europeană nu a reacționat", a declarat Norica Nicolai.

În cadrul interviului, s-a discutat și despre cele „11 porunci". La o săptămână de la declanșarea războiului politic în România care a culminat cu referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu, Jose Manuel Barroso îi cerea oficial premierului Ponta să îndeplinească 11 cerințe. „Părerea mea personală este că cele 11 puncte, porunci cum le cunoaștem noi, au fost scrise la București, iar domnul Barroso a fost rugat să le gireze. De ce le-a girat nu știu", a mai spus Norica Nicolai.

Declarațiile complete, în interviul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel