EXCLUSIV  Întâlnirea dintre bunici și nepoți poate duce la boli. Un lanț periculos pentru sănătate, dar care e rezolvat prin vaccinare. Dr. Bogdan Timar: Există pacienți care au un răspuns imun deficitar

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină de la UMF Timișoara, a explicat care este importanța vaccinării împotriva gripei, chiar și acum, în momentul în care sezonul gripal cunoaște un vârf al infectărilor.

Dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină de la UMF Timișoara, a fost invitat la dezbaterea „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, la DC News și DC Medical, unde a vorbit despre importanța vaccinării chiar și în momentul în care sezonul gripal se manifestă cu o intensitate crescută:

„În cât timp după vaccinare se instalează răspunsul imun? Dacă a început deja sezonul, cum se întâmplă astăzi, mai e utilă vaccinarea?“, a întrebat Jurnalistul Val Vâlcu.

„Răspunsul imun începe să apară imediat după efectuarea vaccinării și, desigur, în funcție de tipul de preparat folosit și care poate să fie particularizat, în funcție de profilul individual al pacientului, de către medicul ce face evaluarea, poate să aibă o durată variabilă de timp.

E important de menționat că, imediat după vaccinare, răspunsul imun începe să câștige teren. Este în regulă chiar și acum ca pacienții să meargă să se imunizeze“, a spus medicul Bogdan Timar.

CITELȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Dr. Simin Florescu: ”Niciun caz de internare cu gripă la persoane vaccinate”. Ce spune despre reacțiile adverse la vaccinul Covid-19 / video

Ce se întâmplă cu cei care au un răspuns imun deficitar

„Dacă ne gândim la vaccinare pe parcursul vieții, vârstnicii vin în contact cu copii, bunicii vin în contact cu nepoți, iar aceștia aduc de la grădiniță tot felul de boli pentru care poate acești vârstnici nu mai sunt protejați. În cazul diabetului, după cum spuneați, răspunsul imun este slab“, a completat Val Vâlcu.

„Diferite preparate de vaccin au un algoritm diferit de imunizare și reimunizare și depinde foarte mult de situațiile particulare. Există pacienți care au un răspuns imun deficitar, ca urmare a unor afecțiuni particulare a acestor pacienți. În rândul lor, inclusiv prospectul, dar și medicul care recomandă vaccinarea, cunoscând aceste aspecte, poate să recomande o revaccinare tocmai pentru a spori răspunsul imun și pentru a genera o siguranță suplimentară pacientului nostru“, a mai spus decanul Facultății de Medicină.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Vaccinuri pe tot parcursul vieții, compensate. Rafila: Vor intra toate cele indicate de Comitetul Naţional de Vaccinologie 

Youtube video image

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Vaccinare gripă România. Rafila: Ce s-a întâmplat acum e fără precedent / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel