Întâlnirea Băsescu-Boc, vitală pentru soarta PDL

Președintele Traian Băsescu se întâlnește astăzi la Primăria Cluj-Napoca cu edilul orașului, Emil Boc, după ce șeful statului s-a întors din Maramureș, unde a participat la priveghiul duhovnicului său, Serafim Man. Întâlnirea neoficială are loc într-un moment delicat pentru Partidul Democrat Liberal, care duce lupte interne pentru conducerea formațiunii din Modrogan. 

Traian Băsescu l-a lăudat pe fostul premier Emil Boc, spunând că a reușit un lucru extraordinar atunci când a câștigat mandatul de primar al Clujului, în perioada în care șeful statului, fostul premier și Elena Udrea erau ”bătuți cu pietre”.

Întrebat pe cine preferă dintre cei doi contracandidați la șefia PDL, Elena Udrea și Vasile Blaga, Traian Băsescu a ales varianta Emil Boc.

Întâlnirea neoficială dintre Președinte și Emil Boc are loc în contextul luptelor dintre taberele din interiorul PDL, care au prins un puternic contur odată cu anunțarea candidaturii Elenei Udrea la alegerile prezidențiale. Traian Băsescu a promovat în primul eșalon al PDL pe Emil Boc și Elena Udrea, în detrimentul membrilor mai vechi, precum Sorin Frunzăverde sau Gheorghe Flutur. Discuția de astăzi dintre cei doi ar putea avea ca subiect următorul Congres Național al PDL și o strategie pentru formarea noii conduceri a partidului. Deși șeful statului a reiterat în diferite momente că nu se mai implică în Partidul Democrat Liberal, dialogul cu Emil Boc ar putea fi purtat pe marginea unui sprijin acordat Elenei Udrea în vederea obținerii președinției PDL. Loială președintelui, fostul ministru al Turismului ar fi varianta preferată de Traian Băsescu.

Președintele a mai afirmat astăzi că PDL nu are un candidat la prezidențiale, subiect ce ar putea fi dezbătut cu primarul Clujului. După cum Emil Boc spunea ieri, președintele PDL nu trebuie să coincidă cu prezidențiabilul partidului. Astfel, pe lângă spriinul dat Elenei Udrea la candidatura pentru șefia PDL, noul centru de putere al partidului trebuie să se gândească, cât mai repede posibil, și la o persoană care să fie în grațiile lui Traian Băsescu și care să lupte cu Crin Antonescu în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel