Întâlnire Teodor Meleșcanu - Michele Ramis. Ce au discutat

Joi, 15 iunie, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o în audiență pe Michele Ramis, ambasadorul agreat al Republicii Franceze în România, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a subliniat întreaga disponibilitate a MAE de a o sprijini pe parcursul mandatului în activitatea de promovare a relațiilor dintre România și Franța.

Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi cu privire la stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în sfera dialogului politic, a colaborării economice și a schimburilor culturale, fiind reafirmat angajamentul ambelor părți privind aprofundarea relației bilaterale privilegiate și continuarea implementării Foii de parcurs actualizate a Parteneriatului strategic, arată sursa citată.

Ambasadorul agreat al Republicii Franceze și-a exprimat dorința de a contribui dinamic la identificarea și valorificarea de noi oportunități de extindere a relațiilor dintre cele două țări. În cadrul dialogului, precizează MAE, a fost evocată colaborarea intensificată în pregătirea Sezonului cultural comun (30 noiembrie 2018 — 14 iulie 2019), un program cultural complex, care va reprezenta o excelentă ocazie de a evidenția diversitatea relațiilor bilaterale și soliditatea parteneriatului european româno-francez, proiectat spre viitor.

Au fost, de asemenea, abordate principalele subiecte de interes ale agendei europene, fiind subliniată importanța unei coordonări structurate și de substanță româno-franceze în plan european, inclusiv în perspectiva preluării de către România a președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel