Întâlnire privată Victor Ponta-Tony Blair

ponta blair
ponta blair

Tony Blair, fostul premier britanic, sosește, duminică seara, în România, într-o vizită privată. Blair se va întâlni cu premierul Victor Ponta la sediul PSD din Bulevardul Kisselef, pentru o primă rundă de discuții. După convorbire, Victor Ponta și Tony Blair vor face o plimbare, pe jos, până la un restaurant din apropiere, pentru cină.

În  2012, Victor Ponta declara la RTV că Tony Blair este un model pentru el. Blair l-a și vizitat pe Ponta, în martie anul trecut. Cei doi lideri fac parte din aceeși familie politică. Vizita de astăzi are o importanță mai mare, întrucât  PSD și Ponta se află la guvernare. Discuțiile cu Tony Blair au loc înainte de vizita premierului în Germania. Cele două momente semnifică ieșirea României din izolarea la care a fost împinsă pe plan internațional, după declarațiile lui Traian Băsescu din perioada referendumului.

Blair, născut în 1953, a fost premier al Marii Britanii între 1997-2007, fiind considerat cel mai de succes politician laburist. De altfel, este singurul care a câștigat trei mandate în fruntea guvernului. Politica internă a guvernului condus de Blair a presupus mărirea cheltuielilor publice pentru sănătate și educație și reforme bazate pe economia de piață în aceste domenii. Mandatul lui Blair a dus la introducerea Salariului Minim, taxe pentru învățământul superior și reforme constituționale. A avut un rol decisiv în procesul de pace în Irlanda de Nord și a sprijinit puternic politica externă a Statelor Unite, mai ales în invazia din Afganistan din 2001 și invazia Irakului din 2003.

În mediul diplomatic se ia în calcul candidatura lui Blair la o funcție importantă în Comisia Europeană, a cărei componență se va schimba în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel