Iohannis, întâlnire cu Ponta la Cotroceni. Chirieac: Nu mai știam ce e normalitatea

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, marți dimineață, la Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, pentru discuții legate de aprecierea francului elvețian și teme de politică externă. Analistul politic Bogdan Chirieac spune că întâlnirea președinte - premier este un pas în direcția cea bună în ceea ce privește colaborarea între cei doi șefi ai Executivului.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, "preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit în cursul zilei de astăzi, la Palatul Cotroceni, pe domnul Prim-ministru Victor Ponta în cadrul unei întâlniri de lucru la care s-au discutat situaţia economică în contextul crizei francului elveţian, precum şi activitatea executivului din această perioadă. Pe agenda întâlnirii s-au aflat şi teme legate de situaţia internaţională actuală".

Surse citate de presa din Republica Moldova anunțau marți că premierul va face o "vizită-fulger" la Chișinău, după ce președintele Iohannis amânase o deplasare în țara de peste Prut.

Ponta, vizită-fulger în Republica Moldova

"E un lucru pozitiv. E normal să fie așa, dar noi nu am mai știut ce înseamnă normalitate de zece ani încoace. E un lucru bun. Eu sper să continue, în ciuda faptului că sunt viziuni diferite, stânga - dreapta. Să știți că, dacă nu ne apucăm de muncă, nu ridicăm țara din haosul în care a lăsat-o dl Băsescu", a declarat Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la România Tv.

Analistul politic a arătat că, în cazul crizei francului elvețian, deși Guvernul și-a asumat răspunderea, "un pic de solidaritate ar fi de dorit . Poate că împreună găsesc o soluție. E altceva dacă și președintele și prim-ministrul merg și vorbesc aceeași limbă altfel te înțelegi și cu băncile comerciale din România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel