Întâlnire Mihai Tudose-Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii

Negocierile pentru Brexit şi dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale au fost subiectele discutate marţi la întâlnirea premierului Mihai Tudose cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, în contextul Brexit, prim-ministrul Tudose a subliniat că Executivul îşi doreşte să lucreze îndeaproape cu Marea Britanie, astfel încât drepturile românilor care studiază, muncesc şi trăiesc în Regat să fie respectate şi protejate, iar relaţiile economice bilaterale să se ridice la nivelul colaborării politice excelente dintre cele două state. 

"Marea Britanie este şi va rămâne un partener şi prieten al României. Am încredere că vom lucra foarte aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectaţi de Brexit. În acelaşi timp, România oferă un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilităţi fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relaţiilor economice", a afirmat şeful Executivului. 

Scrisoarea de la Theresa May

La rândul său, ambasadorul Brummell i-a înmânat premierului român o scrisoare de felicitare, din partea omologului său britanic, Theresa May. Diplomatul britanic a subliniat că este important ca negocierile pentru Brexit să aibă rezultate pozitive atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană şi a apreciat contribuţia comunităţii de români pentru societatea britanică. 

Românii care lucrează, studiază şi trăiesc în Marea Britanie sunt bine-veniţi. În Regatul Unit ajung cei mai buni studenţi români, lucrează medici şi ingineri foarte buni, care au un aport important la economia noastră, a afirmat ambasadorul. 

Totodată, diplomatul britanic a accentuat interesul pentru încurajarea investiţiilor şi a schimburilor comerciale bilaterale, remarcând faptul că investiţiile britanice s-au concentrat mai mult în Bucureşti, deşi există potenţial de dezvoltare şi în restul ţării. 

Acesta a reamintit că au fost constituite filiale ale Camerei de Comerţ Româno-Britanice în Cluj şi Timişoara, fapt ce va oferi o nouă dinamică relaţiilor economice. 

Un alt subiect al discuţiei s-a referit la candidatura României pentru statutul de membru al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), context în care premierul Tudose a solicitat sprijinul Marii Britanii pentru susţinerea candidaturii ţării noastre, având în vedere rolul său important în cadrul acestei organizaţii internaţionale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel