Întâlnire Meleșcanu-ambasador Rusia: Nu am semnat niciun protocol

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi că nu a semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei. 

"Nu am semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei. (...) Este vorba de ideile, temele pe care Ambasada Rusiei ar dori să le aibă în vedere în perioada următoare", a afirmat ministrul. 

El a adăugat că, la întâlnirea pe care a avut-o săptămâna trecută cu ambasadorul Valeri Kuzmin, nu au fost aduse în discuţie protocoale. 

"Nu s-au discutat protocoale. Sunt teme pe care ambasadorul Rusiei le consideră posibile teme pentru viitor. (...) Ei vorbesc generic de teme pe care ar trebui să le avem în atenţie", a precizat Meleşcanu. 

Ce s-a discutat în cadrul întâlnirii 

Pe 13 ianuarie, MAE anunţa că ministrul Teodor Meleşcanu l-a primit pe ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, cu care a vorbit despre o "abordare pragmatică" a relaţiilor bilaterale, dar şi despre necesitatea evitării "unei retorici inadecvate în declaraţiile publice". 

Potrivit MAE, Meleşcanu a subliniat "importanţa unei abordări pragmatice în relaţiile bilaterale, exprimând deschiderea părţii române pentru dialog". 

Ministrul a evocat "necesitatea evitării unei retorici inadecvate în declaraţiile publice şi focalizarea eforturilor către dialogul direct", preciza MAE. 

"În acest sens, a accentuat că angajamentele şi poziţiile României în plan extern, în special cele legate de apartenenţa ţării noastre la comunitatea de valori europene şi euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societăţii româneşti", informa Ministerul de Externe. 

În 14 februarie, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucureşti a fost menţionată întrevederea Meleşcanu-Kuzmin, precizându-se că "s-a discutat despre starea actuală şi perspectivele dezvoltării relaţiilor ruso-române în diferite domenii", informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel