Întâlnire Klemm - Toader. Tudose: Un lucru foarte normal

Mihai Tudose consideră că întâlnirea pe care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut-o marţi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a fost "un lucru foarte normal".

"Întâlnirea de astăzi mie mi se pare că a fost un lucru foarte normal, cu un comunicat comun, deci (...) au stat de vorbă două ore şi au vorbit apoi despre acelaşi lucru. (...) În istorie s-a mai întâmplat şi invers, când au vorbit zece minute şi după aia două ore au povestit amândoi despre altceva. Fiindcă sunt partenerii noştri, şi e vorba şi de Bruxelles, trebuie să înţeleagă ce facem, să ştie ce facem, de ce facem, cum facem, fiindcă suntem parte a unui întreg care contează. Suntem o rotiţă într-un mecanism", a declarat Tudose la TVR 1.

"Noi am dorit să fim membri în Uniunea Europeană, noi am dorit să fim membri NATO. Ambasadorul Germaniei nu este numai ambasadorul Germaniei, este şi reprezentantul unei ţări cu care noi suntem aliaţi în Uniunea Europeană şi în NATO. Ambasadorul Americii nu reprezintă numai ţara de peste Atlantic, ci şi un partener important, strategic pe linie militară şi strategică în mai multe privinţe. Dialogurile cu aceşti oameni reprezintă o cale de comunicare cu ţările lor. (...) Modul în care se întâmplă aceste dialoguri, modul de manifestare a acelor oameni este o altă poveste, o altă discuţie", a spus Tudose.

Întrebat dacă i se par în regulă acele aspecte reclamate de ambasadori, care pot fi privite ca antepronunţări, şeful Guvernului a răspuns: "Nu, sincer nu, chiar nu."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel