Întâlnire istorică Biden-Putin. Mircea Geoană: Dialogul este făcut de pe o poziție de forță

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este de părere că dialogul este un prim pas pentru asigurarea echilibrului strategic și asigurarea unei relații de colaborare între cele mai mari puteri.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, s-a aflat din nou în direct la Antena 3, unde a discutat cu Mihai Gâdea despre întâlnirea istorică de astăzi dintre Joe Biden și Vladimir Putin, de la Geneva. 

”Salutăm întâlnirea dintre președintele Biden și Putin, după summitul NATO. Primul summit NATO la care președintele american a participat și cred că această secvență nu este întâmplătoare. Acest tip de dialog face parte din politica constantă a alianței care, în relația cu Rusia, avem o politică aprobată. Pe de o parte, o componentă de apărare și descurajare, dar și o componentă a dialogului. Faptul că președintele Biden a lansat invitația pentru această întâlnire arată că dialogul este făcut de pe o poziție de forță. Este un lucru foarte important că dialogul a fost repornit. Sunt zone în care există o nevoie imperioasă de dialog, cum este echilibrul strategic, armamente nucleare, și această discuție între primele două puteri nucleare ale lumii este absolut indispensabilă. Acest început de discuție despre mai multă ordine și mai puțină complexitate în zona atacurilor cibernetice este iarăși un lucru bun. Nu întâmplător, liderii NATO au aprobat la summitul de acum două zile o nouă politică NATO cu privire la apărarea cibernetică. Eu mă ocup aici la NATO de problemele legate de apărarea cibernetică. Discuții care sunt constructive și necesare vizavi de Iran. Este important pentru comunitatea internațională ca Iranul să nu devină o putere nucleară. Afganistanul, nimeni nu dorește să devină, după ce terminăm operațiunile militare, din nou un loc în care terorismul să-și găsească culcuș”, a declarat Mircea Geoană la ”Sinteza Zilei”.

Summit SUA - Rusia

 

Preşedinţia SUA a confirmat că summitul s-a încheiat la ora 17.05 (18.05, ora României)., scrie Mediafax. Summitul a început prin întâlnirea bilaterală a preşedinţilor din SUA şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, care a durat 93 de minute.

După o pauză de 45 de minute, summitul a continuat cu o reuniune în format extins la care au participat Joseph Biden şi Vladimir Putin alături de toţi membrii delegaţiilor din Statele Unite şi Rusia. Această sesiune a summitului a durat 65 de minute.

Acestea au fost etapele programate în mod oficial ale summitului SUA-Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel