Întâlnire Iohannis - Elmar Brock. Ponta: Nu știu dacă vrea amprentarea românilor

Premierul Victor Ponta crede că liberalul Klaus Iohannis a greșit când a ales să se întâlnească cu eurodeputatul german Elmar Brok, deoarece el este cel care a propus amprentarea imigranților români.

"Dl Brok știu că este unul dintre liderii PPE care și în 2012 și după aceea s-a exprimat extrem de dur la adresa României și a românilor, domnia sa a fost și cel care a avut ideea aceea cu amprentarea, la care bine că a renunțat. Eu nu știu dacă dl Iohannis este de acord ca românii să fie amprentați sau dacă este de acord cu faptul că în România s-a dat o lovitură de stat în 2012, că asta spunea dl Brok. Și vreau să știu dacă dl Iohannis spune că s-a dat o lovitură de stat în 2012. În general, dl Iohannis nu prea știe ce se întâmplă pe plan european, nu-i cunoaște pe liderii europeni, iar acești lideri PPE au fost aduși de PNL și dânsul necunoscând PPE-ul, PDL-ul, face gafe. Nu cred că e bine să anunți că ești prieten cu cel care zicea să fie amprentați românii", a declarat, sâmbătă, Ponta, care se află în Italia împreună cu mai mulți lideri PSD.

Elmar Brok, președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentul European, a declarat, vineri, la capătul unei întâlniri cu liberalul Klaus Iohannis, că PPE îl susține de la Bruxelles pe candidatul ACL.

"Este o bucurie să fiu la Si­biu şi să fiu oaspetele dom­nului Iohannis, pe care mi-l imaginez foarte uşor ca pre­şedinte al României. Pot să vă confirm că se bucură de un sprijin foarte larg în cadrul Partidului Popular European, în interiorul grupului PPE din cadrul Parlamentului Euro­pean", a spus Elmar Brok, într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel