Întâlnire Grindeanu-FMI. Ce vor discuta

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că va avea întâlniri, joi, cu reprezentanții Fondului Monetar Internaţional, dar şi cu comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Pe agenda înttrevederii figurează posibilitatea prelungirii plafonării RCA şi posibila majorare cu 30% a salariilor aleşilor locali.

"O să am o serie de întâlniri pe subiectele astea. Nu neapărat se va vorbi despre asta, dar mâine dimineaţă am o întâlnire prevăzută şi cu FMI, care o să fie precedată de discuţii şi cu ministrul Finanţelor", a spus Grindeanu.

Premierul a precizat, în contextul unei întrebări privind investiţiile, că va avea şi o întâlnire cu comisarul european Corina Creţu, informează Agerpres.

"Banii de investiţii sunt mai mulţi decât anul trecut. E problema pe care am semnalat-o, şi nu doar eu, anume deblocarea fondurilor europene. Mâine este şi o întâlnire cu doamna comisar Corina Creţu. E extrem de important pentru noi să deblocăm lucrurile care nu au funcţionat cum trebuie anul trecut, astfel încât acest motor dat de fonduri europene pe partea de investiţii să funcţioneze la capacitate maximă. Nu doar partea de fonduri europene, ci şi partea de buget naţional prevăzut pentru investiţii e mai mare decât anul trecut", a arătat Sorin Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel