ÎNTÂLNIRE Dragnea - Trump. Chirieac: Este esențial, în ciuda protestelor din România

Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Donald Trump
Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Donald Trump

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat faptul că întâlnirea dintre Liviu Dragnea și Donald Trump este ”un nou început în relația româno-americană”. Totodată, el consideră că prezența liderului PSD alături de președintele SUA este ”un mesaj ferm dat României de administrația republicană după alegerile din 11 decembrie” în ciuda protestelor care au avut loc în România.

În ceea ce privește zvonurile apărute în presă potrivit cărora Liviu Dragnea nu a fost invitat la eveniment, analistul politic este ferm, considerând că: ”la nivelul acesta ești invitat, categoric. La asemenea nivel nu e o întâlnire întâmplătoare”.

Potrivit lui Bogdan Chirieac prezența lui Liviu Dragnea alături de Donald Trump este un ”mesaj ferm” al celui mai puternic stat din lume, în ciuda protestelor care au avut loc recent în România.

”În mod real, administrația republicană dă un mesaj ferm României după alegerile din 11 decembrie. În ciuda protestelor din România, președintele SUA se întâlnește cu domnul Liviu Dragnea”, a spus Bogdan Chirieac la România TV.

El a subliniat faptul că este imposibil ca administrația lui Donald Trump să nu cunoască acuzele dosarelor penale aduse de Opoziție lui Liviu Dragnea. 

”Vorbim despre SUA. Credeți că se apropie cineva de președintele SUA fără să treacă printr-un milion de filtre?”, s-a întrebat retoric analistul.

Parteneriatul strategic, la un nou nivel

Bogdan Chirieac este convins că în ciuda protestelor care au avut loc recent în România, administrația republicană, care a contribuit decisiv la integrarea României în NATO, a transmis prin această întâlnire faptul că pentru relațiile româno-americane ”este un nou început”. 

”Această întâlnire relatează un nou început în relațiile româno-americane. Un parteneriat strategic, dus la următorul stadiu. Este esențial acest lucru, dincolo de ce se întâmplă la București la mitingurile astea, care respectă democrația, dar faptul că președintele Statelor Unite se întâlnește cu premierul României și cu președintele Camerei Deputaților care nu a fost primit la Ziua Națională a propriei sale țări este un semnal ferm din partea administrației republicane.

Administrația republicană a integrat România în NATO, vă reamintesc. Democrații lui Clinton ne-au amânat în 1997 iar sub republicanii lui George W. Bush am fost invitați în 2002 și integrați în 2004”, a conchis Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel