Întâlnire Donald Trump-Klaus Iohannis. Cozmin Gușă: SENZAȚIONAL!

Analistul Cozmin Gușă a făcut o analiză a discursului comun susținut de Donald Trump alături de Klaus Iohannis.

"În primul rând am un epitet legat de această conferință de presă: SENZAȚIONAL!, în sensul profund consolidat al termenului", a declarat consultantul politic la scurt timp după încheierea conferinței de presă de pe peluza Casei Albe, completând că în acest moment se schimbă "jocul dezbaterii problemelor internaționale".

În continuare, consultantul politic a comentat, în trei puncte, întâlnirea dintre președintele SUA și cel al României.

"Pe lângă senazțional mai vreau să spun un lucru care practic este un triptic, cele trei picioare care susțin o masă a colaborării și care sunt date de niște situații și gesturi.

Toată lumea a văzut doi oameni care au origine germană. Este un detaliu care nu o să scape al geopoliticienilor. Acea origine germană a lui Trump cu originea lui Iohannis reprezintă un liant", susține consultantul politic Cozmin Gușă.

"Al doilea element care pe mine m-a făcut să fiu foarte atent la ceea ce urmează a fost bătaia pe umăr. Trump l-a bătut pe umăr pe Iohannis ca pe un camarad, ca pe un tovarăș de luptă, ca pe cineva pe care te bazezi", a continuat consultantul politic.

Cozmin Gușă a subliniat că, în acest moment, parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii s-a reînnoit.

[citeste si]

"Al treila element pentru Iohannis și România este engleza impecabilă cu care Iohannis a vorbit în fața jurnaliștilor. O engleză pe care niciun președinte de stat nu a mai avut-o. Putem să discutăm și despre conținutul discursului lui Iohannis. A fost un discurs consolidat, relaxat. A dovedit că este jucător. Acest triptic informal, apropo de originea comună a celor doi, bătaia pe umăr și engleza impecabilă a lui iohannis, așează această întâlnire în categoria întâlnirilor istorice, care dă de înțeles că parteneriatul strategic a fost reînnoit, pentru că se cam așezase praful pe el", a adăugat Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel