Întâlnire Birchall-Hans Klemm. Lupta anticorupție și MCV, printre discuții

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a subliniat marţi, într-o întâlnire avută cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, că Executivul susţine necondiţionat lupta împotriva corupţiei şi eforturile de consolidare a statului de drept. 

"Suntem ferm şi pe deplin angajaţi în direcţia continuării eforturilor de consolidare a justiţiei din România, inclusiv în ce priveşte legislaţia în domeniu, precum şi în privinţa continuării şi întăririi luptei anticorupţie, a luptei împotriva crimei organizate, a traficului de persoane şi a activităţilor teroriste. În acelaşi timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiţia se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar. Este esenţial să oferim instituţiilor responsabile mijloacele şi resursele necesare pentru a-şi face datoria, un aspect important în acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, în egală măsură, să subliniez importanţa asigurării unui echilibru între eficienţa actului de justiţie şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului", a declarat Ana Birchall, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei. 

Totodată, ministrul a evidenţiat necesitatea asigurării securităţii infrastructurii necesare desfăşurării în bune condiţii a actului de justiţie. 

În ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ministrul interimar al Justiţiei a subliniat că obiectivul este ca România să iasă din MCV. "Obiectivul nostru este de a ieşi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare în cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de către România în ce priveşte reformele din justiţie, precum şi ţinând cont de faptul că ţara noastră a îndeplinit majoritatea angajamentelor prevăzute în cadrul acestui mecanism", a spus Birchall. 

Conform comunicatului, oficialul român a arătat că MCV nu trebuie să devină un instrument politic care să afecteze interesele României, relatează Agerpres.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy