Institutul "Elie Wiesel" taxează liderul ALDE care a comparat protestele cu o manifestație nazistă

Fostul vicepreședinte ALDE Cătălin Beciu a afirmat că protestele împotriva grațierii sunt ”prima manifestație nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România”. 

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" consideră drept inacceptabilă şi în acelaşi timp o totală lipsă de respect faţă de victimele Holocaustului poziţia publică exprimată de Cătălin Beciu. 

”Catalogarea protestelor drept 'manifestaţie nazistă' trivializează eforturile pe care statul român le-a făcut în ultimii ani în direcţia asumării trecutului fascist şi promovării memoriei victimelor Holocaustului, precum şi a combaterii antisemitismului, rasismului şi xenofobiei. De asemenea, afirmaţia că 'România are lagăre de exterminare, în loc de închisori' este ofensatoare faţă de cei care au fost victime ale politicilor genocidare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Compararea sistemului penitenciar actual din România cu lagărele de exterminare este inacceptabilă şi arată o totală lipsă de respect faţă de victimele Holocaustului”, se arată într-un comunicat dat de Institutul "Elie Wiesel". 

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu s-a autosuspendat din funcţia politică, după ce a criticat, pe Facebook, protestele faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel