Ivan: Instituțiile europene ne demonstrează guvernarea frauduloasă a PDL

catalin_ivan
catalin_ivan

România se află, din nou, în fruntea unui clasament al rușinii, acela al statelor membre UE care deturnează fonduri europene, susține europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, invocând cel mai recent raport al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). ”Acum, și instituțiile europene ne demonstrează că guvernarea PDL a fost una profund frauduloasă”, mai spune Cătălin Ivan.

”Cel mai recent raport al Oficiului European de Luptă Antifraudă, publicat pe 19 iulie, plasează România pe primul loc în clasamentul statelor membre UE care au deturnat fonduri europene. În România există cele mai multe astfel de cazuri din Uniunea Europeană, mai exact 225 de anchete. Suntem în fața încă unui clasament al rușinii pe care România îl conduce detașat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către europarlamentarul social-democrat, potrivit NewsIn..

În opinia lui Cătălin Ivan, ”se pare că regimul Băsescu – Udrea a făcut tot ce a vrut și cu bani europeni, nu numai cu banii statului. În ultima perioadă, de când au plecat de la guvernare, tot mai multe fraude au început să iasă la suprafață”.

Social-democratul arată că nu numai auditul desfășurat de către USL în ministere, dezvăluie jaful guvernărilor democrat-liberale din ultima perioadă, ci și autoritățile europene.  ”Acum, și instituțiile europene ne demonstrează că guvernarea PDL a fost una profund frauduloasă, că a deturnat fonduri și, implicit, că USL spunea adevărul despre aceasta când era în Opoziție”, susține Cătălin Ivan, precizând că raportul OLAF menționează de fapt ca ”regimul Băsescu să nu fie reinstaurat după 29 iulie” deoarece vor continua ”să mușamalizeze” toate neregulile din această perioadă și să continue ”jaful pe bani publici”

”Raportul OLAF ne mai arată un lucru: nevoia ca regimul Băsescu să nu fie reinstaurat după 29 iulie. Nu vor face decât să continue jaful pe bani publici și să mușamalizeze toate neregulile pe care USL a început să le scoată la suprafață. Pe 29 iulie, răul trebuie oprit de la rădăcină”, conchide comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel