Inspecția Judiciară: Victor Ponta a afectat independența Justiției

Inspecția Judiciară a constatat  că premierul Victor Ponta a afectat independența Justiției prin declarațiile potrivit cărora Klaus Iohannis va fi și trebuie declarat incompatibil de către instanță.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, declara, în 27 octombrie, că liderul PNL Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât aceasta este practica unitară a acestei instanţe, în toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronunţându-se similar.

"Rezultatul este ştiut de toată lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că, până acum, aceasta este practica unitară a Înaltei Curţi. În toate cazurile anterioare au spus la fel. Daca ar fi judecat acum, Iohannis se putea victimiza, apărea o tulburare în opinia publică. Aşa domnul Iohannis va pierde pe 16 noiembrie alegerile, va fi primar, şi ca primar bănuiesc că nu va mai exista nicun fel de presiune asupra ICCJ", declara Victor Ponta in campania electorala.

Premierul mai spunea că decizia luată în 27 octombrie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a judeca mai devreme procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, aşa cum a cerut Agenţia Naţională de Integritate, a fost una bună, luată cu înţelepciune.

"Decizia de azi a ICCJ cred că e o decizie foarte bună. Dacă ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, apărea o tulburare în opinia publică. Aşa domnul Iohannis va pierde în noiembrie alegerile, va fi primar, şi ca primar bănuiesc că nu va mai exista niciun fel de presiune asupra Curţii Supreme să dea o decizie împotriva tuturor deciziilor de până acum", preciza Victor Ponta.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj din SUA: Este un record

"Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că au judecat cu înţelepciune şi cred că după 17 noiembrie nu va mai exista niciun fel de presiune. Va fi un primar ca atâţia alţi primari care din păcate au pierdut procesele sau ca Stoica şi Akos Mora, declaraţi definitiv şi irevocabil incompatibili şi care mai se luptă acum prin Parlament, dar la un moment dat, azi, mâine, peste o lună, tot îşi vor pierde mandatele", mai spunea Ponta.

Întrebat de unde ştie ce va decide ICCJ, având în vedere că nu există nicio hotărâre a acestei instanţe pe această speţă, Ponta a spus: "M-aţi întrebat, v-am răspuns".

Plenul Consiliului Superior a Magistraturii urmează să ia în discuţie, în şedinţa de joi, raportul Inspecţiei Judiciare şi să stabilească dacă acesta va fi sau nu asumat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel