INSP: În săptămâna 18 - 24 decembrie, s-au înregistrat 2.766 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional

Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 18 - 24 decembrie, au fost raportate 62.287 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 19,9% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (77.715) şi cu 33,8% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (94.047).

Cazurile de gripă clinică au fost raportate de 34 de judeţe, cele mai multe fiind în municipiul Bucureşti (1.286) şi în judeţele Prahova (307), Maramureş (178), Timiş (194), Galaţi (159) şi Constanţa (121).

De asemenea, s-au înregistrat 27 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu unul mai mult faţă de săptămâna precedentă şi cu 11 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent, şi 97 de cazuri de gripă confirmată de laborator (şapte cu virus gripal AH1, zece cu virus gripal AH3, 79 cu virus A nesubtipat şi un caz cu virus gripal B).

Conform INSP, de la începutul sezonului au fost raportate 195 de cazuri de gripă confirmate de laborator (25 cazuri cu virus gripal AH1, 31 cazuri cu virus gripal AH3, şapte cazuri cu virus gripal B, 132 cazuri cu virus gripal A nesubtipat), patru coinfecţii de virus gripal cu SARS-CoV-2, trei coinfecţii de virus gripal cu VRS şi două coinfecţii de virus gripal cu SARS-CoV-2 şi VRS.

Au fost comunicate două decese noi confirmate cu virus gripal. Până în prezent, au fost comunicate cinci decese confirmate cu virus gripal: unul tip A, subtip H1, unul tip A, subtip H3, şi trei tip A, nesubtipat.

Până la data de 24 decembrie, potrivit INSP, au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 1.035.261 persoane vaccinate antigripal, din care 1.012.186 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat. 

Citește și - Cinci cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece

Iată care sunt cele mai bune cinci ceaiuri pe care să le consumați în sezonul rece. Beneficiile acestora sunt peste măsura așteptărilor.

Ceaiurile se află printre cele mai populare băuturi la nivel mondial, iar beneficiile pe care ni le aduc acestea le pun în capul listei băuturilor pe care să le consumăm în sezonul rece.

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate pe care ni le oferă ceaiurile de iarnă.

Ajută la combaterea răcelii și a tusei

Iarna este perioada în care suntem cel mai predispuși să luăm gripă. Consumând 3-4 căni de ceai zilnic, putem reduce problemele precum răceala și tusea.

Țin la distanță lenea

Suntem predispuși să fim mai leneși în timpul iernii, deoarece corpul nostru absoarbe foarte puțină lumină solară. Ceaiul ne ajută să scăpăm de această oboseală. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel