Însoțitor surpriză pentru primii moldoveni care merg în UE fără vize

Primii cetățeni ai Republicii Moldova care au călătorit, luni, în Uniunea Europeană fără vize au fost însoțiți de mai multe personalități politice între care s-a numărat și un europarlamentar român.

Luni, 28 aprilie 2014, zi istorică pentru cetățenii Republicii Moldova, aceștia putând circula liber în UE, fără vize, începând de astăzi. Momentul a fost sărbătorit printr-un zbor Chișinău-Atena în "avionul fără vize", călătorii fiind persoane care nu au mai fost vreodată în Uniunea Europeană. Ei au fost însoțiți de prim-ministrul Iurie Leancă, de președinți ai partidelor politice, de șeful Delegației UE la Chișinău, precum și de europarlamentarul Monica Macovei.

"Sunt fericită și emoționată că particip la acest moment istoric pentru Republica Moldova. Vom intra împreună fără vize în Europa", a declarat politicianul român, pe aeroportul din Chișinău, înainte de decolarea "avionului fără vize". 

Marcată de importanța momentului, Monica Macovei a adăugat: "Vreau să mulțumesc cetățenilor Republicii Moldova pentru eforturile făcute, vreau să mulțumesc guvernelor pro-europene din 2009 încoace pentru munca depusă și, desigur, celor din instituțiile europene care cu dăruire și determinare au făcut acest moment posibil.

Mă bucur că m-ați integrat în această delegație care pleacă în „avionul fără vize" pentru prima dată din Republica Moldova, pentru că și eu am lucrat și voi lucra în continuare cu determinare, cu dragoste pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană pentru că acesta este scopul final al nostru.

Pe scurt, haideți să urcăm în „avionul fără vize!", a declarat europarlamentarul PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel