INS. Volumul lucrărilor în construcții a scăzut

INS a anunțat situația cu privire la volumul lucrărilor în construcții în primele opt luni ale anului.

Volumul lucrărilor de construcţii în primele opt luni ale anului a scăzut faţă de perioada similară din 2017 ca serie brută cu 4,6% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%, potrivit datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna august 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii s-a redus ca serie brută cu 10,3% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,9%.

Unde au fost creșteri

Potrivit INS, în primele opt luni, raportat la perioada similară din 2017, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,6%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,3%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,2%). Pe obiecte de construcţii, au scăzut clădirile rezidenţiale cu 31% şi clădirile nerezidenţiale cu 0,1%. Creştere s-a consemnat la construcţiile inginereşti (+9,6%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 2,6%. Pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi, cu 5,4%. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 5,1%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 2,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28,8%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,7%, respectiv cu 1,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel