INS, SALARII: Valoarea salariului mediu net, în creștere

Salariu
Salariu

Datele INS arată că salariul mediu brut a crescut în luna noiembrie față de luna octombrie a anului trecut. 

Cei mai mult câștigă cei din IT, unde salariul mediu este de 6.157 de lei. Cel mai puțin câștigă angajații de la hoteluri și restaurante, 1.409 lei. 

Comparativ cu luna noiembrie a anului 2016, salariul net a crescut cu 13,4%. Datele INS mai arată că în luna noiembrie 2017, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare faţă de luna octombrie 2017.

INS, date de ultimă oră: cele mai mari creșteri, cele mai mari scăderi ale salariului

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat, în noiembrie faţă de octombrie 2017 după cum urmează:

- cu 14% în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, respectiv cu 10,2% în tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor;

- între 7% şi 10% în fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea produselor din tutun, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), cercetare-dezvoltare, extracţia cărbunelui superior şi inferior, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a., fabricarea altor mijloace de transport.

[citeste si]

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat după cum urmează:

- cu 3,6% în industria metalurgică;

- între 1% şi 2,5% activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel