INS: Producția industrială a crescut în luna martie și în trimestrul I din 2015

Institutul Național de Statistică a anunțat, marți, că producţia industrială în luna martie 2015 a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,7%, respectiv cu 0,3%. Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 4,4% ca serie brută, respectiv cu 2,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. De asemenea, în trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul I 2014, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 3,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,2%.

În luna martie 2015, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 7,7%, datorită creşterii industriei extractive (+14,7%) şi a industriei prelucrătoare (+8,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,3% faţă de luna precedentă. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 3,2%, respectiv cu 0,6%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 4,4%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+5,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,8%, iar industria extractivă - cu 1,3%.

Vezi și: Ce soluție propune Teodorovici pentru premii mai mari la Loterie

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,9%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+3,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,2%, în timp ce industria extractivă a înregistrat o scădere de 2,5%.

În trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul I 2014, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 3,3%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+4,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,8%, iar industria extractivă - cu 3,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, întrimestrul I 2015,comparativ cu trimestrul I 2014, a crescut cu 3,2%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+4,6%). Producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 3,9%, respectiv cu 2,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel