INS. Numărul locurilor de muncă vacante, în creștere

somaj romania
somaj romania

INS a anunțat că numărul de locuri de muncă vacante a crescut considerabil în ultima perioadă. 

Institutul Național de Statistică a anunțat că în trimestrul doi al acestui an, rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,25%, în creştere cu 0,05 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent. Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 61,4 mii, în creştere cu 3,0 mii locuri de muncă vacante faţă de trimestrul anterior.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2017, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,08 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 2,7 mii.

Care sunt domeniile unde sunt cele mai multe posturi vacante

În trimestrul doi al anului 2018, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în alte activităţi de servicii (2,88%),în administraţia publică (2,59%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (2,05%). În industria prelucrătoare s-a concentrat peste o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante (17,5 mii locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,46%.

Sectorul bugetar a însumat circa 27% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 7,1 mii locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 6,9 mii locuri vacanteîn sănătate şi asistenţă socială,respectiv 2,7 mii locuri vacante în învăţământ.

La polul opus, cele mai mici valori atât ale ratei, cât şi ale numărului locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,14%, respectiv 0,07 mii locuri vacante).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel