INS: Lucrările în construcții au crescut cu 15%. Ponta: O veste de mult așteptată

Institutul Național de Statistică a anunțat miercuri că lucrările în construcții au crescut în primele două luni ale anului cu 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2014, informație salutată pe Twitter de premierul Victor Ponta.

"O veste bună și de mult așteptată! Noile prevederi fiscale trebuie să sprijine acest trend", a scris Ponta.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în intervalul 1 ianuarie - 28 februarie 2015, ca serie brută, cu 14,8%, iar pe elemente de structură s-au înregistrat majorări la lucrările de construcții noi (+20,2%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+8,3%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri în cazul clădirilor nerezidențiale (+31,2%), clădirilor rezidențiale (+12,3%) și construcțiilor inginerești (+6,3%), potrivit Agerpres.

În primele două luni ale anului în curs, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri, astfel: lucrările de construcții noi — cu 20,7%, lucrările de întreținere și reparații curente — cu 11,2% și lucrările de reparații capitale cu 3,1%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale și la clădirile rezidențiale cu 31,9%, respectiv cu 13,8%. Construcțiile inginerești au scăzut — cu 1,3%.

România, lider la creșterea lucrărilor de construcții în UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel