INS: Inflație de 3,23%. Mișa, replică pentru Isărescu

Ionuț Mișa
Ionuț Mișa

Datele publicate astăzi de INS arată că rata anuală a inflației, care măsoară, evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna noiembrie la 3,23%. Este cel mai înalt nivel de inflație după august 2013. 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susține că, dacă nu ar fi fost modificările fiscale, inflația ar fi fost puțin peste 2%.

”Dacă m-aș raporta doar la modificările fiscale ar însemna că și la nivelul UE creșterea inflației e datorată modificărilor fiscale avute la nivelul UE. După cum știți, nu există modificări fiscale la nivelul UE, o astfel de corelație nu știu cât e de sustenabilă”, a spus Ionuț Mișa.

[citeste si]

Ministrul de Finanțe a adăugat: ”Suntem într-o tendință regională din acest punct de vedere. O tendință regională poate influența costul prețurilor din economie, e un factor care influențează inflația. Sunt mai multe elemente din acest punct de vedere, acestea sunt câteva dintre ele. Trebuie să țineți cont foarte mult și de tendința în care se află Europa. Vorbim de o inflație în creștere la nivelul Europei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel