INS: Inflație de 3,23%. Mișa, replică pentru Isărescu

Irina Constantin / 12 dec 2017 / 15:39 Salveaza PDF Comentarii
Ionuț Mișa
Ionuț Mișa

Datele publicate astăzi de INS arată că rata anuală a inflației, care măsoară, evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna noiembrie la 3,23%. Este cel mai înalt nivel de inflație după august 2013. 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susține că, dacă nu ar fi fost modificările fiscale, inflația ar fi fost puțin peste 2%.

”Dacă m-aș raporta doar la modificările fiscale ar însemna că și la nivelul UE creșterea inflației e datorată modificărilor fiscale avute la nivelul UE. După cum știți, nu există modificări fiscale la nivelul UE, o astfel de corelație nu știu cât e de sustenabilă”, a spus Ionuț Mișa.

[citeste si]

Ministrul de Finanțe a adăugat: ”Suntem într-o tendință regională din acest punct de vedere. O tendință regională poate influența costul prețurilor din economie, e un factor care influențează inflația. Sunt mai multe elemente din acest punct de vedere, acestea sunt câteva dintre ele. Trebuie să țineți cont foarte mult și de tendința în care se află Europa. Vorbim de o inflație în creștere la nivelul Europei”. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24