INS îl contrazice pe Băsescu în privința șomajului: Numărul șomerilor a scăzut în luna iulie

foto: ANOFM
foto: ANOFM

Președintele Traian Băsescu a declarat că, potrivit datelor Eurostat pentru luna iulie, rata șomajului din România va tinde spre 8%, existând chiar posibilitatea ca acest prag să fie depășit. Datele INS îl contrazic însă pe șeful statului: rata șomajului a rămas la același nivel - 7,5% -, în timp ce numărul șomerilor a scăzut cu 7.000 de persoane, în luna iulie comparativ cu luna iunie.

Președintele Traian Băsescu atrăgea atenția, luni, că rata șomajului în România se apropie de 8%, existând chiar posibilitatea să ajungă până la 8,5%, potrivit datelor Eurostat aferente lunii iulie. “Este un prag extrem de riscant şi crearea de locuri de muncă este esenţială”, spunea șeful statului.

Deși managerii de firme prognozează o scădere a numărului de angajați pentru perioada august-octombrie, datele INS aferente lunii iulie arată că numărul șomerilor din România a scăzut cu 7.000 de persoane față de luna precedentă.

Rata șomajului și numărul șomerilor în iulie 2013

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost estimată la 7,5%, aflându-se la acelaşi nivel cu luna anterioară (revizuită) şi în creştere cu 0,5 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în luna iulie 2012.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) este de 739.000 de persoane, în scădere faţă de luna precedentă (746.000 de persoane) şi în creştere faţă de aceeaşi lună din anul precedent (701.000 de persoane).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind de 8,2% în cazul persoanelor de sex masculin şi de 6,5% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 6,1% (6,8% în cazul bărbaţilor şi 5,3% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 75,3% din numărul total al şomerilor estimat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel