INS, estimare. Prețurile vor crește

Romania - crestere economica
Romania - crestere economica

INS a prezentat tendințele cu privire la activitatea economică a României pentru următoarele trei luni.

Institutul Național de Statistică arată că, în periopada iulie-septembrie, sunt esitmate creșteri de prețuri în domeniul comerțului cu amănuntul. "Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%)". Tot în acest sector există o tendință de creștere a activitățioi economice cu 25% și este prognozată o creștere moderată a numărului de angajați.

Industria prelucrătoare

"În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra tendinţă de creștere (sold conjunctural +29%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +26%)", arată INS.

Construcţii și servicii

în privința serviciilor, prețurile vor rămâne stabile, iar cererea de servicii se preconizează a fi într-o moderată creștere. 

În construcții, " se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%)", precizează INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel