INS, estimare. Prețurile vor crește

Vlad Manolache / 27 iul 2018 / 10:19 Salveaza PDF Comentarii
Romania - crestere economica
Romania - crestere economica

INS a prezentat tendințele cu privire la activitatea economică a României pentru următoarele trei luni.

Institutul Național de Statistică arată că, în periopada iulie-septembrie, sunt esitmate creșteri de prețuri în domeniul comerțului cu amănuntul. "Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%)". Tot în acest sector există o tendință de creștere a activitățioi economice cu 25% și este prognozată o creștere moderată a numărului de angajați.

Industria prelucrătoare

"În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra tendinţă de creștere (sold conjunctural +29%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +26%)", arată INS.

 

Construcţii și servicii

în privința serviciilor, prețurile vor rămâne stabile, iar cererea de servicii se preconizează a fi într-o moderată creștere. 

În construcții, " se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +18%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%)", precizează INS.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27