INS:Afacerile în comerțul cu mașini și motociclete au crescut

Cifra de afaceri în comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 8,9%, în prima lună a anului față de perioada similară a anului anterior. Asta relevă datele Institutului Național de Statistică.

Potrivit INS, prima lună a acestui an a înregistrat o majorare a volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, ca urmare a rezultatelor pozitive din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,5%), activităţilor de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+19,7%), comerţului cu autovehicule (+9,8%) şi a comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%).

În marja perioadei ianuarie 2017 - ianuarie 2016, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 11,2%, se arată într-un comunicat de presă al INS.

Datele INS relevă, totodată, că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a înregistrat o scădere de 26,4%, în ianuarie 2017, comparativ cu decembrie 2016.

Valori negative ale afacerilor pe acest segment au fost consemnate în comerţul cu autovehicule (-34,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,5%). Pe de altă parte, creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,9%).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel