INS a anunțat rezultatele creșterii economice pe trimestrul II. Vezi cifrele

Institutul Național de Statistică transmite că, potrivit primelor estimări, Produsul intern brut (PIB) a cunoscut în trimestrul II o creștere, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I. Economia României crescuse în primele trei luni ale acestui an cu 0,6% față de ultimul trimestru al anului trecut.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 1,3% pe seria brută şi cu 1,2% pe seria ajustată sezonier. În semestrul I 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2012, cu 1,7%, atât pe serie brută cât şi pe serie ajustată sezonier, mai arată INS.

Institutul Național de Statistică va publica pe 4 septembrie anul acesta PIB-ul pe trimestrul II, în variantă provizorie.

Economiștii spun că această creștere anunțată de INS se datorează în mare parte agriculturii și exporturilor produselor românești.

Premierul Victor Ponta declara la mijlocul lunii iulie, pentru Bloomberg, că economia a înregistrat în primul semestru o creștere de 2,4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel