Înregistrări DNA. Liviu Pleșoianu: Măsura care NU mai poate fi întârziată nici măcar o zi

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu a transmis o nouă scrisoare publică, de data aceasta către Viorica Dăncilă, ministrul Tudorel Toader și liderii coaliției PSD-ALDE.

"Scrisoare deschisă către doamna prim-ministru, către ministrul Justiției și către liderii coaliției PSD-ALDE

Lucrurile sunt cât se poate de clare pentru toți oamenii de bună-credință din această țară - DNA, sub conducerea "doamnei K", nu numai că nu se ocupă de "lupta anti-corupție", dar acționează ca o structură de mafie organizată", își începe astfel scrisoarea Liviu Pleșoianu.

"Se impun de urgență măsuri dure"

"Doamnă prim-ministru, situația este atât de gravă încât România, dacă este bine guvernată, nu își mai poate permite să meargă mai departe în acest mod. Nu își mai poate permite în primul rând față de sine însăși, dar nici față de celelalte state cu care relaționăm în plan extern! Se impun de urgență măsuri dure, în directă proporționalitate cu gravitatea situației. Solicitarea revocării Procurorului-șef DNA și a Procurorului General al României este prima măsură absolut necesară și care nu mai poate fi întârziată nici măcar o zi.

(...) Vă cer, în acest sens, să îi solicitați ministrului Justiției anunțarea deciziei nu mai departe de ziua de mâine, 15 februarie 2018. Deja au trecut zile bune de când NU se întâmplă absolut nimic în această țară ca urmare a dezvăluirilor de duminică seara. Dacă trece această săptămână și Guvernul României nu își asumă solicitarea revocării din funcție a doamnei Kovesi și a domnului Lazăr, atunci înseamnă că statul de drept este suspendat și revocat", transmite Pleșoianu în scrisoarea deschisă.

"Contribuiți, prin pasivitate, la distrugerea acestei țări"

"Domnule ministru al Justiției, nu vă împiedică nimeni și nimic să prezentați raportul despre care ați vorbit în plenul reunit al Parlamentului României. Însă acesta este un episod care ține de normalitate și cadru formal, iar anunțarea deciziei cu privire la doamna Kovesi și domnul Lazăr nu trebuie condiționate de respectivul episod. Lucrurile sunt atât de grave încât orice minut care trece fără ca dumneavoastră să solicitați revocarea Procurorului-șef DNA și a Procurorului General e un minut în care contribuiți, prin pasivitate, la distrugerea acestei țări. (...)

Domnule Călin Popescu-Tăriceanu, domnule Liviu Dragnea, lucrurile pe care le-am aflat în timpul celor peste 40 de audieri care au avut loc în cadrul Comisiei "Sufrageria", precum și sutele de anchete media, de înregistrări, de stenograme, de mărturii și de documente pe care câțiva jurnaliști LIBERI s-au încăpățânat să ni le ofere timp de mai bine de un deceniu (chiar dacă au avut multe de suferit din acest motiv) fac absolut necesară, din punctul meu de vedere, constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă care să scoată la lumină tot ceea ce s-a întâmplat în România începând cu anul 2004, care să investigheze modul cum România a devenit ostatica unei grupări metastatale care a preluat controlul asupra tuturor sectoarelor importante ale vieții națiunii noastre. (...)

În ce mă privește, am satisfacția cetățeanului care fierbea în fața televizorului anii trecuți și care a fost să devină între timp parlamentar, având astfel posibilitatea de a FACE", a mai transmis Liviu Pleșoianu.

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel