Înregistrări DNA - conferință Kovesi. Chirieac, comentariu-cheie

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut un comentariu imediat după conferința de presă susținută miercuri de Laura Codruța Kovesi în scandalul momentului cu înregistrările despre DNA.

Jurnalistul Ionuț Cristache l-a întrebat ce fel de discurs a avut Laura Codruța Kovesi.

"Este un discurs de om politic impecabil. În acest moment, Laura Codruța Kovesi cred că este cel mai puternic politician din România. Mesajele au fost date în mod repetat, impecabil, fără legătură cu subiectul. Dânsa nici nu s-a referit la ce am văzut cu toții. A spus: 'asaltul împotriva justiției', dă senzația că a ieșit din tranșee și că luptă", a zis Bogdan Chirieac la TVR 1 în emisiunea lui Ionuț Cristache.

"Haideți să luăm cuvintele cheie care s-au dus în mintea cetățeanului: asalt împotriva justiției, festivalul penalilor, oameni cu bani. (...) Erau două posibilități: fie ieșea într-o conferință de presă, fie nu ieșea. Laura Codruța Kovesi a ales să iasă. Când a ieșit, prestația a fost cu predicate clare adresate cetățenilor. A folosit cuvinte tari, tușante. A rămas perfect calmă. A stat două ore în fața jurnaliștilor care au tras cu tot ce au avut", a mai declarat analistul politic.

Vlad Cosma, martor în 12 dosare

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri că fostului deputat Vlad Cosma, martor cu identitate protejată într-o cauză, i s-a ridicat protecţia în cursul zilei de luni, pentru că şi-a devoalat singur faptele pe care le-a dat în declaraţii.

"Inculpaţii (...) au devoalat propriile lor fapte de şantaj. Acesta este unul dintre motive pentru care inculpatului Cosma Vlad Alexandru, care a fost audiat într-o cauză ca martor cu identitate protejată, în cursul zilei de luni i s-a ridicat protecţia, întrucât şi-a devoalat singur faptele pe care le-a dat în declaraţii", a precizat Kovesi într-o conferinţă de presă.

Aceasta a arătat că Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare ale DNA, iar în altele a fost trimis în judecată, acesta fiind motivul pentru care se prezenta la Serviciul Teritorial Ploieşti.

[citeste si]

De asemenea, Kovesi a spus că fostul deputat a fost de multe ori la DNA Ploieşti pentru a depune "din proprie iniţiativă" denunţuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel