Înlocuitorul lui Piedone, măsură de urgență în Primăria Sectorului 4

Daniel Băluță, primar interimar al Sectorului 4, după demisia lui Cristian Popescu Piedone, a dispus sesizarea și întrunirea comisiei de disciplină din primărie și Direcția Generală de Poliție Locală sector 4.

"Întrunit în ședința extraordinară, luni, Consiliul Local sector 4 a luat la cunoștință de demisia lui Cristian Popescu-Piedone din funcția de primar. De drept, în baza Legii 215/2001, atribuțiile ce îi reveneau acestuia vor fi îndeplinite de viceprimarul sectorului 4, Daniel Băluță. În noua sa calitate, având în vedere prerogativele ce îi revin, primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, a adoptat, ca prime măsuri administrative, sesizarea și întrunirea de urgență a Comisiei de disciplină a funcționarilor publici constituite atât în cadrul aparatului de specialitate al primarului sectorului 4, cât și în cel al Direcției Generale de Poliție Locală sector 4", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei sectorului 4.

În urma analizei pe care o vor realiza membrii Comisiei, vor fi stabilite măsurile disciplinare față de funcționarii publici care au săvârșit abateri în exercitarea atribuțiilor ce le reveneau în cazul tragediei de la clubul Colectiv. "Garantez promptitudinea în relația cu organele de anchetă penală legat de documentele solicitate în cursul investigației. Tot ceea ce ne solicită vom oferi cu celeritate. În cazul în care unii dintre colegii noștri vor fi solicitați în diverse stadii ale anchetei, voi lua măsuri imediat pentru a desemna înlocuitori, astfel încât activitatea să nu fie perturbată. Atât Cristian Popescu-Piedone, cât și ceilalți implicați în procesul de cercetare penală au fost colegii noștri, îi respectăm pentru aceasta, dar dacă au greșit, trebuie să răspundă", a spus primarul interimar. 

"Din respect pentru populația Bucureștiului, trebuie să vorbim mai puțin"

El susține că la "revolta justificată" a oamenilor trebuie să se răspundă cu fapte. "A avut loc o tragedie soldată cu decesul unor tineri nevinovați. Tragedia nu s-a terminat. Alți tineri au probleme deosebit de grave, cred că sunteți cu toții de acord cu mine că acest tragic eveniment a produs o largă emoție în rândul populației și a ridicat semne de întrebare inclusiv asupra administrației locale sector 4. Nu vorbim aici despre răspunderea penală a unor colegi de-ai noștri, ci de tot ceea ce înseamnă Primăria sector 4. (...) Din respect pentru populația Bucureștiului, trebuie să vorbim mai puțin, ca o recunoaștere a faptului că trebuie să ne cerem scuze cu toții, nu numai cei vinovați penal, pentru tragedia întâmplată pe raza sectorului nostru", a precizat Daniel Băluță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel