Inițiativa "România Liberală": A venit momentul construirii soluției liberal-conservatoare

chiliman
chiliman

Mai mulți liberali, precum Andrei Chiliman și Vlad Moisescu, alături de Dan Cristian Popescu și Diana Tușa, care în ultimele luni au afișat o stare conflictuală cu actuala conducere a liberalilor, au înfințat, luni Inițiativa "România Liberală”, aceștia precizând în manifestul noii platforme că "a venit momentul construirii soluției liberal-conservatoare, pentru o Românie a libertății și a prosperității".

Pe site-ul Inițiativei "România Liberală” a fost publicat manifestul noi platforme, în care se susține că "românii liberali sunt segmentul de populaţie cel mai puţin reprezentat pe scena politică. Interesele românilor liberali sunt ignorate de marile partide politice, iar valorile în care cred aceşti oameni – libertate, proprietate, stat de drept, toate asigurate de alianţa cu Statele Unite şi de apartenenţa României la Uniunea Europeană – sunt puse în pericol de ascensiunea populismului şi a politicianismului, pe fondul crizei economice şi instituţionale pe care o traversează ţara noastră".

"Răspunsul la această situaţie aberantă din societatea românească este unul de dreapta, singurul de natură să garanteze continuarea transformării României într-o societate de tip occidental. Considerăm că soluţia nu poate veni decât prin asumarea şi promovarea valorilor liberalismului clasic – libertatea politică şi economică a persoanei, însoţite de responsabilitate, încurajată prin valorile conservatorismului moral", se precizeză în continuare în document.

Considerând că "a venit momentul construirii soluției liberal-conservatoare, pentru o Românie a libertății și a prosperității", membrii Iniţiativei „România Liberală” prezintă direcțiile de acțiune pe care le susține "fără echivoc":

"• Revizuirea Constituţiei, având ca scop realizarea Statului de drept funcţional, şi nu satisfacerea intereselor unui politician sau ale unui grup politic;

• Regionalizarea României, pe principiul transferului de competenţe şi resurse de la guvern către regiuni şi către administraţia publică locală;

• Respectarea şi aplicarea criteriilor de integritate în exercitarea funcţiilor şi a demnităţilor publice.

• Deschiderea politicii, prin schimbarea modului de organizare a partidelor şi a relaţiei partid politic-cetăţean, după modelul consacrat în statele occidentale.

• Reindustrializarea României prin încurajarea iniţiativei private şi atragerea marilor investiţii private", conchide documentul.

Citește aici manifestul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel