Iniesta a suferit de depresie şi s-a gândit la sinucidere

Iniesta
Iniesta

Celebrul fotbalist spaniol Andres Iniesta a dezvăluit pentru o televiziune din ţara sa, La Sexta, că a suferit de depresie în anul 2009, perioadă în care s-a gândit la sinucidere. Iniesta a trecut printr-o perioadă foarte grea după sezonul 2008-2009, unul foarte reuşit pe plan sportiv, FC Barcelona câştigând atunci campionatul, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor. 

"Totul a început după ce am reuşit tripla. Să câştigi trei trofee, să dai gol împotriva lui Chelsea (în semifinala retur a Ligii Campionilor - n. r.), să câştigi Liga Campionilor, iar în vară nu ştiu... Începi să te simţi rău, ceva neobişnuit ce nu ştii cum să cataloghezi", a povestit Iniesta. 

"Te simţi rău şi nu ştii de ce. Faci nişte examene care nu arată nimic, dar nu te simţi bine. Şi intri într-o spirală în care ai un sentiment de golire. Apoi s-a întâmplat cu Dani Jarque", a adăugat el. Jarque, căpitanul lui Espanyol şi prieten cu Iniesta, a murit în vara lui 2009 după o criză cardiacă, la vârsta de 26 de ani. "Voiam să vină noaptea ca să pot să iau o pastilă şi să mă odihnesc", a spus fostul internaţional spaniol. 

Iniesta a recunoscut că în acea perioadă s-a gândit la sinucidere

"Nu spun că voiam s-o fac sau că urma s-o fac, dar pur şi simplu nu mai eram eu însumi. Când eşti atât de vulnerabil, e greu să păstrezi controlul şi te gândeşti la situaţii extreme". Iniesta a depăşit criza de atunci şi a continuat să strălucească în tricoul Barcelonei şi al naţionalei Spaniei. În 2010, el a înscris unicul gol al finalei Cupei Mondiale din Africa de Sud, câştigată de Spania în faţa Olandei, după prelungiri. Mijlocaşul, ajuns la 34 de ani, joacă din vara acestui an la echipa japoneză Vissel Kobe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel