Inițiatorul Legii dării în plată, îngrijorat după o declarație a ministrului de Finanțe

Deputatul Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a avut o reacție după o declarație făcută de ministrul de Finanțe Viorel Ștefan.

Liberalul a spus că nu vede cu ochi buni afirmația conform căreia riscul devalorizării leului trebuie împărțit în trei: Stat, banca și debitori. 

"Sincer, nu vad deloc cu ochi buni declaratia de aseara a ministrului de finante, Viorel Stefan, potrvit careia riscul devalorizarii leului trebuie impartit in trei: Stat, banca si debitori. Cei care ati participat pe la ultimele sedinte la Parlament stiti ca teoria asta a avut-o dintotdeauna, mai mult decat atat, fiind si autorul amendamentelor care prevedeau criterii si plafoane la Conversie. E adevarat ca la scurt timp a fost apostrofat public de Liviu Dragnea, si s-a renuntat la acele amendamente.

[citeste si]

Ce nu mi se pare in regula, e ca dl ministru, dupa motivarea isorica a CCR de saptamana trecuta cand se consfinteste ca atunci cand un contract e dezechilibrat din cauze externe-cum e devalorizarea leului-bancile sunt obligate sa renegocieze contractele si sa reechilibreze prestatiile RAPORTATE LA SITUATIA ECONOMICA ACTUALA, dl ministru continua sa sustina teza bancilor cu impartirea riscului. Chiar nu o fi inteles ca CCR a decis ca oamenii n-au nicio vina ca a urcat nebuneste cursul valutar? Prevesteste oare ceva?", a scris Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel