Inițiatorul Legii dării în plată, îngrijorat după o declarație a ministrului de Finanțe

Deputatul Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a avut o reacție după o declarație făcută de ministrul de Finanțe Viorel Ștefan.

Liberalul a spus că nu vede cu ochi buni afirmația conform căreia riscul devalorizării leului trebuie împărțit în trei: Stat, banca și debitori. 

"Sincer, nu vad deloc cu ochi buni declaratia de aseara a ministrului de finante, Viorel Stefan, potrvit careia riscul devalorizarii leului trebuie impartit in trei: Stat, banca si debitori. Cei care ati participat pe la ultimele sedinte la Parlament stiti ca teoria asta a avut-o dintotdeauna, mai mult decat atat, fiind si autorul amendamentelor care prevedeau criterii si plafoane la Conversie. E adevarat ca la scurt timp a fost apostrofat public de Liviu Dragnea, si s-a renuntat la acele amendamente.

[citeste si]

Ce nu mi se pare in regula, e ca dl ministru, dupa motivarea isorica a CCR de saptamana trecuta cand se consfinteste ca atunci cand un contract e dezechilibrat din cauze externe-cum e devalorizarea leului-bancile sunt obligate sa renegocieze contractele si sa reechilibreze prestatiile RAPORTATE LA SITUATIA ECONOMICA ACTUALA, dl ministru continua sa sustina teza bancilor cu impartirea riscului. Chiar nu o fi inteles ca CCR a decis ca oamenii n-au nicio vina ca a urcat nebuneste cursul valutar? Prevesteste oare ceva?", a scris Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel