Inițiativa celor Trei Mări. Iohannis: Dăm un semnal politic

Klaus Iohannis a făcut primele declarații, dupa Sumitul Inițiativei celor Trei Mării.

"Am avut prilejul să fiu gazda celui de-al 3 lea summit al Inițiativei celor Trei Mări și vreau să prezint rezultatele. Pot spune că a fost o reuniune de succes cu rezultate palpabile. Mă bucur că am avut un summit excelent în ciuda dificultăților noastre de politică internă, spre beneficiul românilor și al celor 3 regiuni ale celor trei mări. 8 președinți din cele 12 state participane. Totodată ne-a bucurat prezența invitaților speciali. Trei domenii principale: transport, energie și digital.

La sfârşitul reuniunii am adoptat o Declaraţie Comună care stipulează obiectivele concrete. Avem o înţelegere comună cu privire la principalele obiective: dezvoltare economică în regiune, Uniunea Europeană, legături transatlantice (...)

Iniţiativa are rolul de a consolida legăturile transatlantice. Prezenţa economică a SUA este un catalizator al cooperării în zonă (...)  Forum de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mari vizează stimularea contactelor de afaceri şi a investiţiilor, implementarea proiectelor, inovare (...)

Am asistat la semnarea Declaraţiei Comune care are ca obiectiv sprijinirea Forumului de Afaceri. Au fost întreprinşi pasi concreţi prin semnarea scrisorii de intenţie pentru Fondul de Investiţii (...) Au fost selectate atât proiecte în curs cât şi proiecte noi, care asigură modernizarea infrastructurii.

În ceea ce priveşte România, cele şase proiecte propuse au fost aprobate de Guvern (...) Dăm un semnal politic, la cel mai înalt nivel, investitorilor (...) În perioada următoare, ne vom concentra pe finanţare şi implementare. A fost lansat site-ul web dedicat Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi preluat de gazdele următorului summit (...) Un alt pas important: decizia de a accepta Germania ca stat partnere la Iniţiativă (...)

Următoarea ediţie a sumitului se va desfăşura în Slovenia", a spus președinte Klaus Iohannis.


Ştire în curs...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel