Ingrid Mocanu - Șerban Nicolae, scântei la Antena 3. ”Vă rog s-o spuneți!”

Ingrid Mocanu - Șerban Nicolae
Ingrid Mocanu - Șerban Nicolae

Avocata Ingrid Mocanu și senatorul PSD Șerban Nicolae au avut un schimb de replici mai apăsat, la Antena 3, în contextul raportului prin care ministrul Justiției propune revocarea Laurei Codruța Kovesi. 

Iată replicile dintre cei doi: 

Ingrid Mocanu: Asta ar fi soluția și ăsta ar fi discursul pe care ar fi trebuit să-l aveți: ”Nu respectă Constituția, nu merită să rămână în funcții publice”

Șerban Nicolae: Asta am spus, dar una-i una, alta-i alta. 

Ingrid Mocanu: Vă rog s-o spuneți! 

Șerban Nicolae: Am fost întrebat de suspendarea președintelui. 

Ingrid Mocanu:  Păi da, un președinde care nu respectă Constituția nu poate să rămână în funcție. Un președinte care tolerează încălcarea Constituției de un procuror șef înseamnă că e un președinte care nu respectă Constituția! 

Întrebat de un conflict constituțional între Ministerul Justiției și Administrația Prezidențială în cazul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza revocarea, Șerban Nicolae a răspuns: ”conflictul constituțional ar fi declanșat de situația în care președintele și-ar încălca atribuțiile. Legea, deocamdată, așa cum e ea făcută”

Ingrid Mocanu: ”Ia mai citiți-o o dată. Mai citiți puțin” 

Șerban Nicolae: ”Am și eu o părere acum. E posibil să fie greșită sau să nu fiți de acord cu ea, dar dacă mă contraziceți înainte să o expun, nu o să știți despre ce vreau să vorbesc. Eu am vrut să spun că eu, de exemplu, sunt adeptul scoaterii președintelui din procedura numirii și revocării șefilor de Parchete. Pe procedura actuală, președintele nu poate fi obligat să accepte... 

Ingrid Mocanu: ”Dar de unde știți? Ați citit articolul? Mai citiți o dată!”

Șerban Nicolae: ”Că președintele e obligat?”

Ingrid Mocanu: ”Când nu e obligat să facă ceva, scrie foarte clar: refuză o dată, face aia, face aia. Acum scrie clar: revocă! Este obligat!”

[citeste si]

Șerban Nicolae: ”Dacă ar fi obligat...”

Ingrid Mocanu: ”Ba da, să știți!”

Șerban Nicolae:  ”Eu pot să spun ca omul care am lucrat cu președintele României. Dacă ar fi obligat să revoce, nu ar mai fi pus în situația să semneze”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel