ING, scenariul unui BREXIT fără acord. Lira sterlină se prăbușește

Roxana Neagu / 14 aug 2019 / 17:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dacă Marea Britanie va ieși din UE fără acord, la 31 octombrie 2019, lira sterlină se prăbușește. 

Grupul bancar olandez ING avertizează că lira sterlină se va deprecia semnificativ dacă la 31 octombrie va fi un Brexit fără acord. Atunci, lira sterlină ar ajunge la nivelul euro și la 1,10 dolari. 

”Credem că cel mai probabil scenariu este cel în care Parlamentul sprijină o moţiune de cenzură şi forţează extinderea Articolului 50 la un anumit moment în octombrie, stabilind condiţiile pentru alegeri generale la finalului lunii noiembrie sau în decembrie”, se arată într-o notă adresată clienţilor de ING, potrivit Agerpres. 

Revocarea articolului 50 

 

Probabilitatea declanşării alegerilor şi a întârzierii Brexitului este de 40%. O revocare a Articolului 50 va duce la aprecierea lirei sterline la 1,45 dolari, estimează banca olandeză, în condițiile în care astăzi lira sterlină s-a tranzacționat cu 1,2059 dolari.

Nu doar ING a lansat scenariul deprecierii monedei britanie. Banca Angliei (BoE) avertiza recent că un Brexit fără acord va afecta semnificativ economia şi va duce la o deprecierea suplimentară a lirei sterline.

Doar discuțiile de ”no deal” au prăbușit oricum moneda britanică. Lira sterlină a scăzut constant în ultimele săptămâni și a ajuns la cel mai scăzut nivel față de euro din 2017 încoace. 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25