ING, scenariul unui BREXIT fără acord. Lira sterlină se prăbușește

Dacă Marea Britanie va ieși din UE fără acord, la 31 octombrie 2019, lira sterlină se prăbușește. 

Grupul bancar olandez ING avertizează că lira sterlină se va deprecia semnificativ dacă la 31 octombrie va fi un Brexit fără acord. Atunci, lira sterlină ar ajunge la nivelul euro și la 1,10 dolari. 

”Credem că cel mai probabil scenariu este cel în care Parlamentul sprijină o moţiune de cenzură şi forţează extinderea Articolului 50 la un anumit moment în octombrie, stabilind condiţiile pentru alegeri generale la finalului lunii noiembrie sau în decembrie”, se arată într-o notă adresată clienţilor de ING, potrivit Agerpres. 

Revocarea articolului 50 

Probabilitatea declanşării alegerilor şi a întârzierii Brexitului este de 40%. O revocare a Articolului 50 va duce la aprecierea lirei sterline la 1,45 dolari, estimează banca olandeză, în condițiile în care astăzi lira sterlină s-a tranzacționat cu 1,2059 dolari.

Nu doar ING a lansat scenariul deprecierii monedei britanie. Banca Angliei (BoE) avertiza recent că un Brexit fără acord va afecta semnificativ economia şi va duce la o deprecierea suplimentară a lirei sterline.

Doar discuțiile de ”no deal” au prăbușit oricum moneda britanică. Lira sterlină a scăzut constant în ultimele săptămâni și a ajuns la cel mai scăzut nivel față de euro din 2017 încoace. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel