ING, tranzacţii dublate. Anunţul băncii pentru clienţii afectaţi

Mihai Ciobanu / 09 oct 2018 / 08:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Toate tranzacţiile dublate realizate cu cardul ING au fost corectate iar sumele reglate până luni seara la ora 21.00, informează banca. Clienţii nu vor suporta costuri în urma acestei situaţii, în comisioane sau taxe. 

"Luni, 8 octombrie, puţin după ora 14:00, ING Bank România a identificat dublarea unor tranzacţii realizate cu cardul şi procesate în această zi. Banca a identificat situaţiile urgente ale unor clienţi şi a discutat cu aceştia pentru a corecta tranzacţiile şi a regla punctual contul clienţilor cât mai repede cu putinţă. Eroarea a fost confirmată ca fiind una operaţională, fără impact asupra altor procesări ale băncii.

Clienţii nu vor suporta costuri în urma acestei situaţii, în comisioane sau taxe. Toate tranzacţiile au fost corectate şi sumele reglate până la ora 21:00 ale aceleiaşi zile. În urma acestei situaţii a crescut considerabil volumul de trafic în platforma de internet banking ING Home'Bank, ceea ce a dus la un acces mai dificil în aplicaţie. ING Bank regretă sincer disconfortul pe care clienţii l-au resimiţit în aceste ore şi ia măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor", precizează sursa citată. 

Ce s-a întâmplat

În cursul zilei de luni, banca a informat, pe propria pagină de Facebook, că o parte dintre tranzacţiile realizate în acest weekend de clienţii ING au fost dublate, situaţia fiind cauzată de o eroare operaţională în care fişierele de tranzacţii au fost încărcate de două ori. Aceştia au subliniat că, din cauza volumului încărcat de apeluri, liniile de suport nu funcţionează în parametrii normali. De asemenea, pe site-ul băncii, la Starea Serviciilor, era specificat faptul că serviciile ING Home'Bank Web, ING Home'Bank Mobile şi Call Center au o "disponibilitate parţială". Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24