Infringement pentru România din cauza lui Videanu şi Udrea

Comisia Europeană a deschis un dosar de infringement împotriva statului român în urma unei afaceri imobiliare cu ilegalităţi tolerate de autorităţi. Proiectul Greenfield, din zona Băneasa, al firmei Impact, este în mijlocul acestui scandal, în urma căruia România riscă să fie sancţionată. Întregul proiect a fost realizat în perioada în care Videanu era primarul Capitalei, iar Elena Udrea, ministru al Turismului.

Sesizarea a fost făcută de bucureşteanul Florian Ioniţă, proprietar de teren în aceeaşi zonă, după ce s-a trezit că nu mai poate construi nimic, deoarece lotul său figura în acte ca fiind „pădure", într-un PUZ al firmei Impact SA. În acest caz apar ca actori şi fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, dar şi fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, informează Adevărul.

Firma Impact SA primea în 2007 avizul de urbanism pentru dezvoltarea cartierului Greenfield din Băneasa. Pentru căile de acces în cartier, Impact SA avea nevoie de un drum forestier de aproximativ 1,3 kilometri. Drumul aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor, iar pentru a deveni cale de acces a cartierului au fost măsluite documente şi s-au folosit relaţii la nivel înalt.

 Această decizie a fost luată în mandatul lui Adriean Videanu la primăria Capitalei.  Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti 112/2007, acest drum a fost luat de la Direcţia Silvică Ilfov şi trecut ca stradă de acces pentru cartierul Greenfield.

La un an după această decizie, firma Titan Mar, controlată de acelaşi Adriean Videanu, a primit un contract de la firma Impact în valoare de peste 100.000 de euro.

„Contractul nu a fost unul mare, undeva la 400.000 - 500.000 de lei. Era nevoie de o firmă de specialitate în lucrul cu astfel de materiale, aşa că s-a apelat la această firmă. S-a achiziţionat marmură şi s-a plătit şi montajul", a recunoscut un membru din conducerea Impact SA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel