Informații de la Cotroceni despre apariția unui partid prezidențial

Consilierul prezidențial Andrei Muraru, șeful Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă din cadrul Administrației Prezidențiale, a vorbit marți despre posibilitatea apariției unui ”partid prezidențial”.

Întrebat dacă este de părere că ar putea apărea un eventual ”partid prezidențial”, Andrei Muraru a răspuns, potrivit digi24.ro: ”Mă îndoiesc de acest lucru. Pentru că președintele are un rol constituțional bine definit și nu și-ar pune amprenta pe un astfel de partid. Președintele nu este consilierul unui președinte de partid”.

De asemenea, el a fost chestionat dacă Klaus Iohanns devine un președinte jucător, în contextul în care se bazează în continuare pe sprijinul PNL și acum are guvernul său.

”Este un președinte mediator și un arbitru foarte echilibrat pe câmpul de joc. Nu va deveni un președinte jucător, pentru că nu își dorește acest lucru”, a replicat Andrei Muraru, care a explicat că șeful statului nu a propus niciunul dintre miniștrii Guvernului Cioloș.

”Președintele nu a cerut premierului Cioloș nici să pună, nici să retragă un nume de pe listă”, a precizat consilierul prezidențial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel