EXCLUSIV  Inflația a explodat în aprilie! Mugur Ciuvică: S-a supărat Iohannis și bine că s-a supărat! L-am lăudat și îl laud

Sursă: presidency.ro
Sursă: presidency.ro

”Grație supărărilor bizare ale domnului Iohannis, românii sunt guvernați mai bine”, a spus, astăzi, Mugur Ciuvică. În ce context a făcut declarația președintele Grupului de Investigații Politice, aflați în rândurile următoare.

În continuarea emisiunii ”Miercurea Neagră”, președintele GIP, Mugur Ciuvică, și jurnalista Diana Tache, alături de analistul politic Bogdan Chirieac, au dezbătut subiectul inflației.

Bogdan Chirieac: ”Anunț oficial, inflație 13,8%, în această dimineață”, așa a început subiectul. Analistul politic a prezentat pe scurt problemele oamenilor din momentul de față, mai exact prețul alimentelor care ”nu a crescut cu 13%, ci cu 100%, chiar si 200%” în unele cazuri.

Discuția a fost continuată de o analiză făcută de Mugur Ciuvică

”În momentul acesta, grație supărărilor bizare ale domnului Iohannis, românii sunt guvernați mai bine decât au votat în urmă cu un an, doi. Ei nu au votat pentru ajutoare, pentru pensii... Ei au votat pentru justiție independentă și pentru Dragnea la pușcărie, pentru asta au votat.

Acum, întâmplător, că s-a supărat domnul Iohanis și a făcut bine că s-a supărat, că eu l-am lăudat și îl laud în continuare. Pe USR și pe Cîțu s-a supărat, succesiv așa, imediat unul după altul. Românii acum, cu PSD-ul ăsta, molâu așa cum e PSD-ul, față de ce era în anii trecuți, totuși au reușit, cetățenii ăștia mai nevoiași, să mai obțină un bănuț.

Pentru că, de exemplu, spuneau, când au dat datele dimineață cu inflația aproape 14% pe an. De la începutul anului până acum, inflația a fost de 7,5%. Deci prețurile au crescut în medie cu 7,5%.

Când a intrat PSD-ul la guvernare, au venit ca să-și motiveze intrarea la guvernare, au zis că o să-i ajute pe oameni. Și la începutul anului, au dat 10% în plus la pensii și au mai dat 200 de lei pentru nu știu ce pensionari, niște chestii din astea pentru oamenii mai săraci.”, a explicat președintele Grupului de Investigații Politice. 

Mugur Ciuvică: Fără ăia 10 % dați de guvernarea asta cu PSD-ul, era și mai rău

”Ei au primit 10% în plus, iar, dintre aceia, 7% s-au dus pe inflație, dar au avut de unde să se ducă. Cîțu cu USR-ul au spus clar, înainte să-i dea jos, că maximul de creșteri de pensii pe care le pot oferi ei, la începutul anului, este de 6%. Deci în urma supărării domnului Iohannis pe oamenii lui, pe Cîțu și pe USR, pensionarii au câștigat aia 4%.”, a continuat Ciuvică.

”Dacă ar fi rămas PSD-ul lui Dragnea (...) ei erau mai pe partea socială: hai să creștem salarii, hai să creștem pensii, au scăzut taxele, foarte mult. În România e paradis fiscal, sunt taxele între 5% și 16%. Dar oamenii au fost supărați pe Dragnea și pe PSD. Asta a fost în mintea oamenilor când s-au dus să voteze mare parte dintre ei, sau când au stat acasă mare parte dintre pensionari, profesori, cei din sistemul sanitar. Cei cărora PSD-ul lui Dragnea le-a mărit veniturile, ori au votat invers, ori au stat acasă.”, a încheiat Mugur Ciuvică.

 

Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 este 13,8%

Institutul Național de Statistică (INS) anunță că preţurile de consum în luna aprilie 2022 comparativ cu luna martie 2022 au crescut cu 3,7%. Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 este 13,8%, anunță INS. De la începutul anului, inflația a crescut cu aproape 8%, iar în ultima lună efectiv a bubuit! ”Rata inflaţiei de la începutul anului (aprilie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 7,9%” mai anunță sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel